Balliel

PIJNenFreedom

Direct producten bestellen ?

Als U bekend bent met de producten, kunt U deze direct bestellen.

Bestellen ?†† Click hier: BestellenBijBalliel


FOREVER FREEDOM UPDATE†† Door Dr. Greg Grant, M.D.

Wanneer ik van iedere vriend of relatie, en maar niet te spreken over mijn patiŽnten, een dubbeltje zou krijgen elke keer als ze me zouden vragen wat ze zouden moeten nemen voor de pijn in hun rug, heup of knie, dan zou ik ongetwijfeld een zeer rijk man geweest zijn. De pijn waarnaar zij refereren is vaker wel dan niet te wijten aan artritis en met name osteoartritis ofwel osteoporose. Het antwoord was vaak vrij simpel; neem een willekeurige ontstekingsremmer zoals bijvoorbeeld Advil en dan gaat het daarna wel weer. Door de snelle ontwikkelingen van de moderne geneeskunde en de wetenschap is er op dit moment een begin gemaakt met het ontrafelen van de vele mysteries van ziekteprocessen, inclusief osteoporose. Als gevolg daarvan hebben we vandaag de dag een heel arsenaal aan medicijnen en voedingssupplementen die we voor kunnen schrijven of aanbevelen. Maar om de waarde daarvan in te kunnen schatten dient men de aandoening zelf eerst te begrijpen. Wat is osteoporose?

Er zijn twee verschillende soorten artritis, osteoporose en reumatische artritis. Reumatische artritis is een vernietigende aandoening waarbij het immuunsysteem van ons lichaam het kraakbeen, wat onze gewrichten soepel houdt, beter bekend als gewrichtskraakbeen, aanvalt. De meest heersende vorm van artritis echter staat bekend onder de naam osteoporose, ofwel de Ďallesvernietigendeí artritis. Meer dan 70% van de mensen die 65 jaar of ouder zijn, laten ons zichtbaar het bewijs zien van deze aandoening. Het eindresultaat is pijn en een beperkte bewegelijkheid van onze gewrichten. Ondanks het feit dat deze aandoening zeer veel voorkomt, is de oorzaak ervan nog niet helemaal duidelijk.

Wat we wel weten is het volgende: omdat onze gewrichten gevormd worden door gewrichts-kraakbeen samen met gewrichtsvloeistoffen, is het voor de gewrichten mogelijk om met zo min mogelijk wrijving te bewegen. Kraakbeen is voornamelijk gemaakt uit collageen, glucosamineglycanen en proteoglycanen. Mooie lange woorden, nietwaar? De laatste, proteoglycaan, is hetgeen ons het meeste zorgen baart. Osteoporose is in wezen de oorzaak van een onbalans tussen de productie en afbraak van proteoglycaan. Het eindresultaat is kraakbeen wat poreus is geworden en wat niet meer bestand is tegen de spanning die optreedt wanneer we onszelf bewegen. In plaats van een weinig wrijving, is er nu sprake van heel veel wrijving. Jammer genoeg is dit proces een visuele cirkel die zorgt dat het geheel alleen maar erger wordt.

Tot een aantal jaren geleden was de behandeling voornamelijk blijven steken bij enkel het verlichten van de symptomen zoals pijn. Maar vandaag de dag krijgt een nieuwe vorm van behandeling in zowel de medische wereld als bij het publiek steeds meer aandacht.

Deze nieuwe therapeutische middelen, ook wel chondro-protectieve middelen genoemd, zijn helemaal toegespitst op het vertragen van het afbraakproces van kraakbeen en die de productie van gezond kraakbeen aansporen. Wat zijn die middelen? Dit zijn Glucosamine- en ChondroÔtinesulfaat. Glucosamine is een stof die voorziet in proteoglucaan, en chondroÔtinesulfaat bepaalt de aanwezige hoeveelheid glucosamineglycaan. Zonder al te diep op de herkomst van deze twee stoffen in te gaan, volstaat het door te zeggen dat beide stoffen hebben laten zien dat ze specifieke enzymen afremmen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van kraakbeen en dat het de aanmaak stimuleert van nieuw kraakbeen. Er zijn ook al bewijzen dat de beide stoffen een directe invloed hebben op het verminderen van pijn. Beide stoffen zouden dan ook altijd samengevoegd dienen te worden omdat ze hebben aangetoond dat ze een aanvullend effect hebben wanneer zij samengevoegd zijn.

De meerderheid van mijn patiŽnten aan de Veterans Adminstration Hospital in Phoenix, Arizona (US) zijn ernstig aangedaan door osteoporose. Ik begon deze twee middelen al aan te bevelen aan mijn patiŽnten toen de medische wereld nog maar net van het bestaan af wist. Indertijd waren de middelen nog niet in pilvorm of capsule verkrijgbaar en waren zij ook nog behoorlijk aan de prijs. Maar de resultaten waren ongelooflijk. PatiŽnten, waarvan ik al een knieoperatie had ingepland, belden spontaan op om deze af te zeggen!

Ik kan u vertellen dat ik bijzonder enthousiast was toen ik hoorde dat Forever Living Products deze twee stoffen had toegevoegd aan hun AloŽ Vera Gel. Het is allemaal vrij logisch; Forever Freedom. We weten allemaal hoe succesvol AloŽ Vera is in het verlichten van pijn gerelateerd aan artritis, zelfs bij de reumatische vorm. Dr. Peter Atherton verwoordt het verhaal van Allison zo goed; een meisje met jeugd reumatische artritis, die al zo enorm gebaat was bij het innemen van AloŽ Vera en die zelfs de hoeveelheid pijnstillers kon verminderen. Een recente studie laat niet alleen het aanvullende effect zien van de inname van glucosamine en chon≠droÔtinesulfaat tezamen, maar dat bij dit proces het minerale element manganese is vereist. En raadt u eens? AloŽ Vera heeft van nature manganese in zich! Forever Living Products heeft er ook nog eens MSM en vitamine C aan toegevoegd. MSM, een afkorting van methyl sulfonylmetaan, heeft de bijzondere aandacht getrokken van de medische wereld vanwege zijn voornamelijk ontstekingsremmende effect. Vitamine C fungeert als een cofactor in de synthese van kraakbeen, en is een zeer krachtig antioxi≠dant. En wat is dat dan wel zult u zeggen? De vele bio≠chemische reacties die in ons lichaam plaatsvinden, anders gezegd onze stofwisseling, genereert lelijke stoffen genaamd Ďvrije radicalení. Wanneer zij niet geneutraliseerd worden door antioxidanten, vallen deze vrije radicalen de cellen in ons lichaam aan en richten aanzienlijke schade aan, dit inclusief het kraakbeen!

Als laatste kan ik u zeggen dat, door de combinatie van al deze prachtige stoffen in de AloŽ Vera Gel, een vloeistof is ontwikkeld, waardoor de snelheid en de hoeveelheid van de opname door de ingewanden vele malen groter is dan wanneer dit via pillen of capsules ingenomen wordt.

Kort gezegd is dit een Ďalles genezerí en persoonlijk denk ik dat Forever Freedom de meest uitgebreide benadering is in het behandelen van osteoporose die momenteel voorhanden is.

Dit artikel is een vrije vertaling uit de 'Forever Today' van het hoofdkantoor van Forever Living in de VS. De informatie in dit artikel is niet geŽvalueerd door de Food & Drug Administration (US). De producten van FOREVERô zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen, noch voor behandeling, genezing of preventie van welke aandoening dan ook. Raadpleeg een arts wanneer u een medisch probleem heeft.